De Boys en hun vlieg avontuur met Corendon.


 SDC10602.JPGVoor een onvergetelijke vakantie, vlieg Corendon....

Na half 4 niets meer van de rest gehoord. Na het ontbijt een internet cafe gezocht om te kunnen kijken of en hoe laat ze vertrokken waren. Was even zoeken maar het leek erop dat ze op weg waren en om 12:00 aan zouden komen. Maar besloten ze op het vliegveld op te halen. Op het vliegveld aangekomen kwamen we mensen van Corendon tegen en bleek dat Corendon 8 bussen zou regelen die een uur na landing zouden vertrekken. OMG dat moet wel een zooitje gaan worden. Die mensen gaan nooit op tijd de wedstrijd halen


Ondertussen hadden we ook het FiFa loket gevonden waar ons bevestigd werd dat als we samen hadden geboekt we ook wel naast elkaar zouden zitten omdat alles voorgenummerd was. Het tuig van de FiFa had namelijk de groeps aanvraag doodleuk opgesplitst in 2 groepen omdat de FiFa vind dat een groep van 4 groot genoeg is. En alsof het opsplitsen niet genoeg was hebben ze ook zelf groepshoofden aangewezen en de omwissel biljetten naar de groepshoofden gestuurd die een voucher hadden ontvangen met 2 of 3 gast vouchers niet op naam. Enkel Theo als een van de groepshoofden hoefde zijn paspoort te laten zien en hoppa wij hadden in ieder geval 4 finale kaarten in ons bezit en wisten nu waar de rest heen moest die nu leken te landen om 14:04.

Wachten tot die tijd, intussen ruzie gemaakt met een Nederlander die een grote lege ruimte om zich heen had, Hoe zou dat toch komen. Waarschijnlijk vanwege die kuttoeter (vulvazela?) die hij om de 2 minuten beroerde. Ik vroeg hem wat er nu zo leuk aan was. “Dat is sfeer” was het antwoord. Maar op doorvragen kwam niet echt antwoord, waarom dat nu sfeer is, HOOEEEEEEEEEEEEEEE goh wat een sfeer. “dat is Afrikaans, dat hoort hier” probeerde hij nog. Ik deed nog 1 poging dat sfeer niet een dom monotone bak herrie is maar supporters die schreeuwen en zingen en dat we Nederlanders zijn en geen Afrikanen, Het drong niet tot de man door en ik verklaarde de man tot iemand met het syndroom van down in iets mindere bewoording.....Zijn reactie was TOOOOOOOOOOOOOOOOOEEEEEET. Ik hoop voor hem dat hij niet voor of achter mij zit want dan laat ik een nieuwe Nederlandse traditie zien....Vuvuzela vliegen door het vak.....kuttoeters. Inmiddels mijn frustratie lekker gebotvierd en zowaar er kwam een mededeling dat er eindelijk iets geland was waarop we zaten te wachten.

De heren een sms gestuurd dat ze op moesten schieten en doorlopen zodat ze vooraan in het kaartenwissel hokje zouden staan. En dat was maar goed ook want Paul stond nu vooraan en na hem ontstond geleidelijk een rij van een man of 50 plus...En wij waren al 10 minuten bezig en toen zaten er nog 2 dames in het hokje nu maar 1 en er klopte weer iets niet of zo, ze snapte niet welke reservering nu voor Paul was.....Geweldig zeg zo`n Fifa omwisselpunt met nu nog maar 1 miep achter de balie en een zwaar gestreste rij Hollanders die zware ontberingen hebben doorgemaakt in het vliegtuig.

Toen de kaarten geregeld waren (uiteraard niet bij elkaar, geweldig goed gedaan Fifa, net zo goed als de prijs van 440 dollar met een afgedrukte prijs op de kaart van 400)....40 dollar aan admin kosten PER KAART...kan iemand die Blatter een keer doodschieten want anders komen we echt niet van hem af.

Tuur en Laan probeerden ondertussen te achterhalen hoe hun bussen zouden gaan en vooral waar die zouden staan na de wedstrijd, want uiteraard waren de bussen nog niet aanwezig en de mannen wilden graag met ons mee naar het hotel niet ver van het stadion vandaan. Terug in het hotel was er een vertegenwoordiger van Castle aanwezig en kregen we in ons Oranje tenue een halve liter van de man zijn product....de rest van de vakantie hebben we alleen Castle bier gedronken. Onze Engelse Afrikaanse vrienden waren er ook weer en Robert regelde nog even 7 steaks terwijl de keuken nog niet open was, in Afrika kan veel als je er maar een paar randen bij doet op de rekening en de rand is niet veel waard dus er is veel mogelijk.

Ondertussen hoorden we van de heren welk een drama bij hun had afgespeeld. Op Bickles.nl zal nog wel een hele verhaal komen, ik was er niet bij dus het volgende is van horen zeggen en kort samengevat. Geen airco, veel te warm, onweer waardoor er niet gevlogen kon worden, overstroomde toiletten door het noodzakelijke drinken. Herbecatering omdat al het water en cola op was, mensen die weer uit het vliegtuig wilden en hun geld terug enzo...(wil je nu naar de Finale of niet, namaak supporters) en dan ook nog gelijk ook, dus weer meer vertraging door het verwijderen van de bagage (wtf bagage je gaat in een heen en weer vlucht waarom bagage).

Maar goed de steak smaakte weer prima en toen die achter de kiezen was was ook Jacob ( een zeer schor pratende neger door een schotwond in de keel, lekker land hoor dat Zuid Afrika) gearriveerd, de man die door het hotel werd aanbevolen. Jacob probeerde om de files op de ring heen te komen en reed een keer verkeerd maar het lukte hem uiteindelijk om vlak bij het stadion te komen. Wegens gebrek aan kleingeld beloofden we hem de fooi op de terugweg....en hij stond er weer hoor na de wedstrijd, maar dat later.


Finaledag   voorbereiding   Johannesburg airport   Vuvuzela  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook


Fotos

op-weg-naar-de-airport-SDC10567.JPG
wat-zie-je-er-lekker-uit-tuur-SDC10578.JPG
als-eerste-bij-het-fifa-hok-SDC10579.JPG
sardines-in-blik-SDC10581.JPG
mag-ik-een-lift-SDC10583.JPG
eindelijk-bier-SDC10589.JPG
tuur-al-wat-frisser-SDC10590.JPG
bullitholes-SDC10592.JPG
het-soccer-city-stadion-SDC10598.JPG
soccer-city-stadium-johannesburg-SDC10600.JPG
san-marco-SDC10604.JPG