Dubbelslag tegen Hongarije met doelpuntenfeest


 SDC11369.JPG12 Goals zo maar even live meepikken. Dinsdagmorgen 22 maart 2011 al om 5 uur vetrekken bij Paul vandaan. Voor de files in Eindhoven zien te komen om de 8:35 van Wizzair naar Boedapest te halen. Half 9 vliegen vanuit semi BelgiŽ is natuurlijk belachelijk, maar ja je moet wat. De vlucht was standaard, lekker krap zittend in een A320 Airbus van Wizzair. Och ja het is geen 2 uur vliegen who cares.


Groot lol op Budapest airport waar we met zijn allen een bus in werden gepropt om nog geen 50meter verder al weer uit te mogen stappen. Heerlijk dit soort onzin. Anderhalve ton aan Forinten uit de muur getrokken, taxishuttleding gevonden die ons netjes voor de deur van het Boot Hotel Fortuna afzette. Mooi schip dat omgebouwd was tot Hotel aan de Pest kant in de Donau.

Spullen dumpen en de 65 voornamelijk Hongaars nagesynchroniseerde zenders op de TV ff checken, om vervolgens aan deel 1 van de Boedapest marathon te beginnen. Zo groot is Boedapest niet maar als je 5 dagen geen bus of metro instapt dan ben je wel wat kilometers aan de wandel. Het was mooi lenteweer en er viel nogal wat te zien aan oude gebouwen.

Na dag 1 de Pest kan doorgeslenterd te zijn en onder andere de St Stephen Basiliek van binnen te hebben bekeken. Niet dat ik iets heb met het geloof, maar de Katholieken hebben zo her en der in de wereld een paar mooie gebouwen neergezet vol met bladgoud prullaria. Ziet er mooi uit, gelovig of niet.

De 2e dag de Buda kant van Boedapest bewonderd. Flinke kuitenbijters, forse hoogteverschillen en lekker doorsjouwen. Buda Castle is een groot Bastillion complex compleet met Paleis, Kerk en andere oude gebouwen. In het gehele complex alleen kun je al wel een paar dagen toeven, bleek later. We zijn door het nationaal Museum gelopen. Allemaal Hongaars schilderwerk, van 1400 tot nu. Jammer dat je er niet mocht fotograferen.

's Avonds gegeten in het Panorama restaurant. Deze is ingebouwd in een van de bastions van het Citadel boven op de Gellťrtberg en heeft een geweldig uitzicht over Boedapest. En dat niet alleen, Een goede chef in de keuken, heb zelden zon malse biefstuk gegeten. Na het eten op zoek naar een leuk kroegje en toen we de Buda kant bijna hadden opgegeven aan leuke kroegjes.......kwamen we Lanchid Sorozo tegen. Een combinatie tussen een studenten kroeg, een buin cafe en een hard rock cafe. Maar dan met goede muziek. In de kroeg staat altijd een live concert aan op de tv, Genesis, Motorhead, Rolling Stones, Roger Waters staan me in ieder geval nog bij. De kroeg sluit om 1 uur maar als je het een beetje kan vinden met de baas dan neemt hij het niet zo nauw met die sluitingstijd.........half 6 wandelden we terug naar het hotel. Oh ja Lang zal ik Leven in de Gloria....kwam er gaande weg de dag achter dat ik jarig was.

Donderdag wat bijkomen, uitslapen, broodje in de stad halen. Op naar het hotel van de Supporters club Oranje om de kaarten te halen. Eindelijk weer eens mooie kaartjes. Even wat drinken op het terras bij dat hotel om iets aan de nadorst te doen. Maar ja terras vol Hollanders en na al die jaren ken je de koppen wel, vind het veel leuker om het Oranje Legioen zo veel mogelijk te mijden en lokale kleine kroegjes op te zoeken. Dus op naar een ander terras. In de Donau ligt lounge boot Spoon. Since there is no spoon had menigeen dit terras niet gevonden. Lekker in het zonnetje een Dreher naar binnen werken en ondertussen Cocu en van Marwijk tegenkomen en nog 2 van de technische staf die ook een colaatje kwamen halen op hetzelfde terras. Na de Bondscoach succes gewenst te hebben op naar een pizza. Na de Pizza, toch nog even naar de overkant van de Donau om in ons stamkroegje af te pilsen. We werden er herkent door het barpersoneel, 2 Drehers werden al klaargezet en Robi de baas kwam op ons af om ons de hand te schudden. Dit keer werd het geen half 6, wedstrijddag morgen.


De meest bijzondere wedstrijddag die ik qua uitgaan en indrinken heb meegemaakt. We hadden besloten om naar het Varosliget (stadspark) te gaan. Er was daar ook een kasteeltje en wat andere sightseeing dingen en lekker dicht bij het stadion. Leek een ideale plaats om de dag door te brengen. Helaas waren er niet veel terrasjes en was er bij het Kasteel ook niet veel te zien, het andere oude gebouw was een zwembad en de vijver in het park was drooggelegd voor onderhoud....bleef eigenlijk alleen de dierentuin over. Dus in stemming komen voor de wedstrijd bij een echte leeuw. Tussendoor nog even wat safari verhalen uit Zuid Afrika uitgewisseld. Geen supporter gezien die hele dag. Pas vlak bij het stadion leek de wedstrijd ook in Hongarije te leven. Pas 200 meter voor het stadion werd het druk met supporters. In het stadion veel zwaar gepantserde agenten, vol met keflar van top tot teen en gasmaskers aan de broekriem, geen idee wat ze van plan zijn hier, maar ik vond het wat overdreven. In het stadion was een bier te krijgen....wel wat parodieŽn op sprite en bitterlemon van een lokaal merk....wow wat goor.

De wedstrijd Hongarije Ė Nederland was een genot om naar te kijken. Weliswaar geen enkele spanning, maar goed dominerend mooi voetbal op het eerste en laatste kwartier na en een makkelijk 4 -0 overwinning. Ik heb me werkelijk vermaakt, iets wat niet altijd gebeurd bij kwalificatie wedstrijdjes. Erg leuk dat je bij dit soort uitwedstrijden wel heel goed merkt dat er een heel boel vast klanten zijn. Per uitwedstrijd gaan er altijd zo ongeveer dezelfde 400 man heen en overal hoorde je ook om je heen.... Kaapstad....Johannesburg.....Durban....Finale... etc

Na de wedstrijd een forse wandeling naar onze stamkroeg, bijna uur lopen en ter plekke aangekomen, kroeg vol... en vooral met een grote groep Nederlanders. Toch naar binnen, dan maar wachten tot er een tafel vrij komt. Je loopt naar de bar, de barman begint al met intappen van 2 Drehers. Je meld de Nederlanders dat je hier al de hele week zit en dat dit een leuke kroeg is... je krijgt een verhaal terug, WIJ ook....en op dat moment komt Robi de eigenaar langs om ons weer welkom te heten en ons de hand te schudden. Pure ownage. Uiteraard blieven we weer als langste hangen en in de wandeling terug naar het hotel weer dezelfde taferelen met de bewaker van het Parlementsgebouw. Om weet ik veel wat voor reden mag je er niet langs lopen en deze man zijn taak is om de hele nacht dronken mensen over te laten steken.

De laatste dag nog weer een hele dag door Buda gelopen. De rest van het Buda Castle bekeken, naar het Millennium park geweest...daar viel niet veel te doen tenzij je kinderen hebt. Na het eten wilde ik nog een mooi nachtshot maken van het parlement gebouw. Komen we daar aan staan alle lichten uit....blijkt het wereld licht uit dag te zijn en is al het openbare licht uit van half negen tot half tien.. Moeten we noodgedwongen een tussenbier nemen. Foto genomen en een laatste biertje in de stamkroeg. Daar werd bij binnenkomst een Roger Waters concert opgezet, als cadeautje voor mij. De baas had teen zijn personeel gezegd dat hij die op moest zetten als wij binnenkwamen. Robi gaat ook naar de Roger Waters 30 jaar The Wall jubileum concert. Damn ik alleen in Arnhem hij in Boedapest en in London.

Zondag vliegveld hangdag en maandag de foto's verwerkt om dinsdag al weer vroeg naar Amsterdam te vertrekken voor een lekker middagje indrinken met de rest van de mannen die niet mee waren naar Boedapest. Was mooi weer dus lekker op het buiten terras van het Loosie op de Nieuwmarkt. Traditioneel bij thuis interlands weer precies vlak voor het volkslied binnenkomst. Sta je vlak voor de ingang van het vak kom je een stelletje tegen die vrijdag naast me zaten in Hongarije. Wat is de wereld toch klein

En zowaar weer een leuke wedstrijd. Matige eerste helft met een vreselijk Kuyt. Maar ja wel een 1-0 voorsprong bij rust, niet helemaal de match waar je op zit te hopen. Gelukkig maakte Hongarije 1-1 en 1-2 zelfs waardoor er zowaar spanning in de wedstrijd kwam. Om me heen maakte menigeen zich al zorgen, maar ja Vrijdag was Hongarije gewoon slecht, waarom zouden ze nu ineens wel kunnen ballen. Nog 40 minuten te gaan niets aan de hand.....Blijkt dat ik toch nog steeds voetbal kennis heb want een lekker 5-3 overwinning was gewoon verwacht (ok de 3e tegentreffer niet). Heerlijk dat Kuyt geen bal had geraakt en bij 2-2 een assist geeft en er zelf nog 2 in ramt waarvan een toch heel mooie. Niet dat ik een Kuyt liefhebber ben, integendeel, maar het viel wel heel erg op. Ik had hem er al lang uitgehaald.....blijkt dat ik toch geen voetbal kennis heb

Hongarije   Budapest   Buda Castle   Wizzair   Lanchid Sorozo  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook


Fotos

hongaarse-tv-DSC_0006.JPG
de-basiliek-DSC_0033.JPG
de-basiliek-van-binnen-DSC_0046.JPG
the-spoon-and-buda-castle-DSC_0070.JPG
parlement-DSC_0086.JPG
boeda-vlak-voor-zonsondergang-DSC_0201.JPG
robi-en-roger-DSC_0261.JPG
jelle-en-roger-DSC_0264.JPG
ja-het-was-al-ver-na-sluitingstijd-DSC_0268.JPG
robi-vond-alles-best-DSC_0269.JPG
en-nog-maar-een-dreher-DSC_0270.JPG
robi-en-eleonora-DSC_0278.JPG
cocu-SDC11334.JPG
van-marwijk-SDC11336.JPG
wow-meer-hippos-SDC11354.JPG
leeuwjte-rijden-SDC11369.JPG
redhead-paul-SDC11401.JPG
daar-komen-ze-het-veld-al-op--SDC11404.JPG
goulash-en-uiensoep-DSC_0389.JPG
tot-ziens-maar-weer-DSC_0450.JPG