Toch naar de Zuid Afrika, de voorbereiding


 SDC10545.JPGErgens eind vorig jaar moest definitief de knoop worden doorgehakt. Gaan we naar Zuid Afrika? Zo ja, hoe lang? Ik zou het liefst een maand gaan tijdens het hele WK, maar mijn emigratieplannen en de opbouw van mijn eigen zaak leken voor dit toernooi roet in het eten te gooien. Eind november was het nog lang niet duidelijk hoe ik er nu voor zou staan. Uiteindelijk het besluit genomen om me alleen in te schrijven voor de Finale.

In Amerika, Engeland, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Zwitserland was ik er nagenoeg alle wedstrijden bij, maar werd het nooit een finale. Daar waar ik de andere jaren vrij hoopvol was leek het me nu vooraf duidelijk dat ik niet heen zou gaan. Ik vond het team niet goed genoeg in vergelijking met selecties die in het verleden voorafgaand aan een WK beter waren dan de huidige.

Maar gaandeweg het toernooi en met name door het makkelijke schema in de knock-out leek het dit jaar toch wel eens tot de mogelijkheden te gaan behoren en ik begon de planning voor de finale al voor de wedstrijd tegen BraziliŽ. Met een blik op het schema leek het vrij logisch dat na dit obstakel de weg naar de finale open lag. Daar waar Duitsland, ArgentiniŽ, Portugal en Spanje elkaar in het andere schema mooi af konden maken, hadden wij slechts BraziliŽ als echt pittige tegenstander op papier.

Maar goed zelfs in de rust van die wedstrijd ging ik er nog steeds niet vanuit dat het zover zou komen. Voetbal bleek echter weer eens voetbal te zijn en wonder boven wonder lag BraziliŽ eruit. Ja, nu begon het toch wel te jeuken. In het weekend werd er eens geÔnventariseerd wie nu daadwerkelijk heen zouden willen als de horde Uruguay op dinsdag genomen zou worden. Acht Van de tien keer zul je van die gasten winnen en als het zover zou zijn is het handig om snel te handelen, want naar alle waarschijnlijkheid wil heel Nederland ineens naar Johannesburg.....lees meer en boek op tijd voordat je spijt hebt.


WK   Finale   Johannesburg   voorbereiding  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook


Fotos